Studiejob

Conv sinv og tanv hvordan på Excel?

09. december 2010 af Terbest (Slettet)

Hej hvordan kan jeg finde cos til en vinkel på excel?? kan man det? og hvordan?!

Det er også vigtigt at jeg også ved hvordan man gør med tanv og sin v

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Under funktionerne (plejer at stå på autosum).


Brugbart svar (3)

Svar #2
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

I en celle taster man, f.eks.

= cos(1,2) , hvis argumentet er i radianer, eller

= cos(25*pi()/180)  , hvis argumentet er i grader


Svar #3
09. december 2010 af Terbest (Slettet)

okay hvor skriver jeg så vinklen ind hvis det er grader? f.eks. 44?


Svar #4
09. december 2010 af Terbest (Slettet)

hvordan finder jeg så Sin v og Tan v?


Brugbart svar (3)

Svar #5
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gang vinkeltallet i grader med pi()/180 (tast det præcis sådan).

F.eks. sådan

=sin(44*pi()/180) , eller

=tan(44*pi()/180)


Svar #6
09. december 2010 af Terbest (Slettet)

Nu kan den ikke forstå det der () som du har skrevet? skal der ligges noget mellem de ( ) eller kan det skrives på en anden måde


Brugbart svar (3)

Svar #7
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det skal skrives præcist sådan.

Prøv at taste

=pi()

i en tom celle. Cellen skulle da gerne indholde talværdien for π .


Svar #8
09. december 2010 af Terbest (Slettet)

okay tak du.

Men nu har jeg et spørgsmål som jeg håber du kan svar på..

Jeg har denne her ligebenet som jeg har delt i to så jeg ender med to retvinklede trekanter.

hvor hypotenusen af 8,3 og så skal jeg finde den hosliggende katete og den modstående.

trekanten hedder ABC og B er 72 grader og så er BC den hosliggende katete..

Så jeg skal finde alle siderne.. hva skal jeg gøre hvis jeg skal finde den, f.eks., hosliggende katete når jeg kun har hypotenusen og en vinkel på 72 grader??


Brugbart svar (2)

Svar #9
09. december 2010 af natasia91 (Slettet)

Er der nogen af jer, der kender logger pro??


Brugbart svar (2)

Svar #10
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv at beskrive det mere præcist. Er trek. ABC den oprindelige trekant?

Når du kender hypotenusen og en vinkel, er den modstående katete = (hypotenusen)*sin(vinkel), og den hosliggende katete er = (hypotenusen)*cos(vinkel).


Skriv et svar til: Conv sinv og tanv hvordan på Excel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.