Matematik

Løs uligheden

10. december 2010 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg skal løse uligheden 4*2^t<1/4

Hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

4•2t < 1/4  ⇒ 2t < 1/16  ⇒ t• ln2 < ln1 -ln16  ⇒ t < ( ln1 -ln16 ) / ln2  ⇒   t < -4

 eller   2t < 1/16  ⇒  2t < 1/ 2⇒  2t < 2-4  ⇒ t < -4


Svar #2
10. december 2010 af Kristenzen (Slettet)

det forstår jeg ik


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

16 = 2•2·2•2 = 24       1 / 24 = 2-4      

2t < 2-4   ⇒  t•ln2 < -4•ln2 ⇒ t < -4

Forstår du det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2010 af goathunter (Slettet)

først deler du med 4 på begge sider, så får man 2^t<1/16

Nu har vi en eksponential funktion 2^t på den ene side, og for at isolere t, vil vi derfor gerne tage logaritmen på begge sider. Når man tager en funktion på begge sider af en ulighed skal men nogengange vende ulighedstegnet, hvis funktionen er voksende skal man ikke vende det, og aftager funktionen skal man vende det. logaritmen ln(x) er voksende så vi vender derfor ikke ulighedstegnet, dvs.

ln(2^t)<ln(1/16) og via logaritme regneregel på højre side får man t*ln(2)<ln(1/16) dvs. t<ln(1/16)/ln(2) = -4 som forrige også skriver.


Skriv et svar til: Løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.