Matematik

Vektorer

10. december 2010 af Apaturia (Slettet) - Niveau: A-niveau

1) En vektor a (her ville jeg så har lavet en streg over a'et, hvis jeg kunne) er givet af a=(-4 3) (-4 den øverste, 3 den nederste)

Bestemt ea (vektor streget over både e og a)

Jeg har godt forstået,  at formlen er: 1/|a| * a   , og at jeg finder e ved formlen e= (cos(v)  sin (v) ,
men jeg forstår ikke, når jeg skal gange mit resultat for 1/|a| med a, da a åbenbart skal blive et helt tal.

2) Udregn skalarproduktet for a*b når a og b er givet ved:
a= (4   2) og b=(1  -1)

Det skal blive et helt tal, hvordan foregår det sig? Jeg ved godt, at formlen lyder a*b, men det vil i min verden blive til en ny vektor.


Jeg er selvstuderende, og dette er ikke noget jeg skal aflevere, så gerne gennemgå hele udregningen med mig.
Håber i forstår måden jeg har skrevet opgaverne op på, da jeg tydeligvis mangler nogen tegn i skriveboksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af mathon

        ea = (1/|e|)·e = (1/5)·[-4,3] = [-(4/5) ; (3/5)]


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2010 af PeterValberg

 for at starte bagfra:

Skalarproduktet (også kaldet prikproduktet) bliver ganske rigtigt til et tal (en skalar)

givet vektorerne:    og    kan skalarproduktet bestemmes således:

hvilket bliver et tal (skalar)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af PeterValberg

 Enhedsvektoren er defineret som:

givet    kan enhedsvektoren bestemmes som:

med andre ord forkortes vektorens koordinater med vektorens længde, hvilket giver enhedsvektoren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2010 af mathon

    at "forkorte" hører brøkverdenen til

    vektoren multipliceres med sin reciprokke længde


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2010 af PeterValberg

 #4 ja ja, så multiplicerer vi med den reciprokke længde :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.