Matematik

ln((b-x)/(a-x)) til ln(b/a) ?

10. december 2010 af mnielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal have

ln((b-x)/(a-x))

til at blive til

ln(b/a)

Men kan ikke helt se hvordan ?? Kan det overhoved lade sig gøre ?

Problemet er, at jeg har:

1/(B-A)*(ln(1/(A-x))-ln(1/(B-x)))+k = 1/(B-A)*(ln(A/(A-x) - ln(B/(B-x)),

hvilket betyder, at k gerne skal være 1/(B-A)*(ln(B/A)

Jeg er så kommet frem til, at -k=ln((b-x)/(a-x)), men kan så ikke komme det sidste skridt ?

Nogen der kan hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af peter lind

Du har lavet en regnefejl.

For nemheds skyld kalder jeg k1 = k/(B-A) Sætter jeg det ind og ganger med B-A får jeg

ln(1/(A-x)) -ln(1/B-x) +k1 = ln( A/(A-x) -ln(B/(B-x)) = ln(A) + ln(1/(A-x)) -ln(B) - ln(1/(B-x))

Alle led med x går parvis ud så resultatet bliver

k1 = ln(A) -ln(B) = ln(A/B)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2010 af PeterValberg

 brug logaritmeregnereglen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af mathon

er det ikke snarere
sammenhængen ?
peecee.dk/upload/view/279015


Svar #4
10. december 2010 af mnielsen (Slettet)

Tak for svarende, jeg er kommet frem til løsningen (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_til_mnielsen.pdf

Skriv et svar til: ln((b-x)/(a-x)) til ln(b/a) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.