Matematik

Vilkårlige trekanter

10. december 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey guys, har et problem, håber I kan hjælpe mig :)

I en firkant er vinkel A = 40º, AB = 10, BC = 16, CD = 11 og AD = 12

Find længden af diagonal BD samt vinklerne B, C og D

Har svarene, men ved ikke om de passer, kan i evt. hjælpe? TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af NejTilSvampe

 du har AB og AD og vinklen A, så kan du finde  BD med cosinusrelationen.

BD^2 = AB^2 + AD^2 - 2*(AB)(AD)*cos(A)


Svar #2
10. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ved jeg godt, har også svarene, men ved ikke om de er rigtige, kan du regne dem ud og fortæl mig om mine svar er rigtige, har fået: BD = 7,7556, vinkel B = 138,909, vinkel D = 171,996 og vinkel C = 9,095.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af NejTilSvampe

 ser rigtigt nok ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg finder BD og vinkel D som du, men vinkel B = 122,1806º og vinkel C = 25,8230º


Svar #5
10. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Du har ret :) Jeg regnede forkert på lommeregneren :)


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.