Matematik

reducering

11. december 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har følgende ligning:

Y = C0 + c(Y(1-t)) + I + G + X – (M0 + m(Y))

Det er som i måske kan se nationalregnskabsligningen. Jeg skal have multiplikatoren frem:

?Y = 1/(1-c(1-t)+m) 

Men hvordan??

Jeg har sat Y sammen således:

Y = c(Y(1-t)) – m(Y) + I + C0 + G + X – M0

og så sat dem over på modsat side:

Y – (Y(c-(1-t)) – m) = I + C0 + G + X – M0

Men jeg forstår ikke hvorfor der står + m i facit og ikke -m, som jeg har fået. Derudover er jeg i tvivl om hvorfor man har 1 i tælleren og hvordan det opstår. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

På højre side har mY jo negativt fortegn, så vi får

Y - Yc(1-t) + mY = C0 + I + G + X - M0  og dermed

Y·(1 -c(1-t) + m) = C0 + I + G + X - M0,

hvoraf dit udtryk fremkommer.


Svar #2
11. december 2010 af annarosenvang (Slettet)

 men hvorfor "forsvinder" min højreside, og bliver erstattet med 1?

Altså: Y = 1 / (1-c(1-t)+m) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det gør den vel heller ikke?

Højresiden skal ganges med den faktor 1 / (1-c(1-t)+m)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.