Matematik

Koefficienter, hjælp :)

12. december 2010 af thizzenk (Slettet)

Hey, hvad betyder  de forskellige koefficienter a,b & c for indtegningen af grafen i et kordinatsystem?

Hvordan beregnes diskriminanten og hvilken betydning har den for indtegningen af grafen/løsningen af andengradsligning?

Hvordan faktorisere man en andengradsfuntion?

kan i hjælpe mig med de 3 spørgsmål ville det være super :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

vist a er negativ er gragen sur (granen vender ned af)

vist a er positiv glad vender (granene op af)

c er skæringen med y aksen                 f(0)=a*0^2+b*0^2+c=c

og b er hældning hvor grafen skær y aksen    f'(x)=2ax+b  f'(0)=2*a*0+b=b

diskriminanten =b^2-4*ac

og vist d<0 er der ingen løsning grafen skær ikke x asken

d>0 er der to løsninger grafen skær x aksen to steder

d=0 er der en løsning og grafen rør x aksen et sted


Skriv et svar til: Koefficienter, hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.