Matematik

Ubekendte

12. december 2010 af ayahj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :D

Håber nogen der kan hjælpe mig med denne opgave :

1) på Burger. jack kam man få 6 bruger og 6 colaer for 267 kr. En anden ordre på 3 colaer og 8 burgere bliver til 226 kr. Hvad koster en cola og hvad koster en burger ?????

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

c*3+b*8=226

6*b+6*c=267

så har du to ligninger med to ubekende


Svar #2
12. december 2010 af ayahj (Slettet)

Jeg har prøvet flere gange at løse den med jeg får hele tiden det forkerte svar :(

Kan du hjælpe mig frem til det rigtige resultat


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

kan prøve

i den første ligning

c*3=226-b*8

c=(226-b*8)/3
 

den anden ligning

6*b+6*c=267

6*b=267-6*c

b=(267-6*c)/6

vi indesætter

b=(267-6*((226-b*8)/3
))/6


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Isoler c i den ene.

Indsæt så dit udtryk for c i den anden, og isoler b. Så kan du indsætte dit nye udtryk for b i en af ligningerne, for at finde c.


Svar #5
12. december 2010 af ayahj (Slettet)

#5

Kan du måske vise det til mig med tal ? synes virkelige det her er svært :S

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #5:

3c + 8b = 226

<=>

3c = 226 - 8b

<=>

c = (226 - 8b)/3

Dette indsættes nu i den anden ligning:

6b + 6c = 267

<=>

6b + 6 * (226 - 8b)/3 = 267

Prøv at isolere b nu.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

hskriv vist du ikke forstår

Vedhæftet fil:hjælp.pdf

Svar #8
12. december 2010 af ayahj (Slettet)

Tusind tak for dit store hjælp jeg forstår det lidt bedre nu :D

Men er 18,500 så resultatet eller mangler jeg os et andet tal ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

det er hvad Burger koster

nu skal du indsætte det i en af ligninger og finde ud af hvad colaen koster (:


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. december 2010 af Krabasken (Slettet)

18,50 kr. er prisen på burgeren

men du skal osse gi' os prisen på colaen (c) ;-)


Svar #11
12. december 2010 af ayahj (Slettet)

Ok jeg har prøvet virkelige mange gange og vil lige vise jer min metod om den er rigtig?

c*3+18,5*8=226

c=226+18,5*8

c=18,5*8*3 / 226 = 1,96

C= 226- 1,96 / 8 = 28 ???

er det forkert 


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #11:

Du isolerer forkert. Se på #6.


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. december 2010 af Krabasken (Slettet)

c*3+18,5*8=226

c*3 = 226 - 18,5*8 = 78

c = 78/3 = 26 ;-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

ja du skal læse på regne raleren

når du rykker om 18,5*8 om på den anden side af ligehede tegnet så bliver det minus i stedet for plus

c*3+18,5*8=226

c*3=226-18,5*8

c=(226-18,5*8)/3


 


Brugbart svar (1)

Svar #15
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.

3c = 226 - 18,5·8 = 226 - 37·4 = 226 - 148 = 78

c = 78/3 = 26


Svar #16
12. december 2010 af ayahj (Slettet)

Nåhhh okey på den måde tusind taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak til jer allesammen :D


Skriv et svar til: Ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.