Fysik

Haster hjælp

12. december 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folks, har et problem, håber I kan hjælpe mig lidt :D

a) vandmængde 1,2 kg tilføres varmeenergi med effekt 60 W, hvor langtid tager det at varme denne vandmængde op fra 21ºC til 100ºC

b) vandmængde 1,2 kg køles ned fra 100ºC til 40ºC. Hvor langtid tager dette, hvis vandet afgiver en varmemængde til omgivelserne på effekt 10W?

c) Hvor stor skal køleffekten være, hvis afkølingen skal ske i løbet af blot 1 sek?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvad har du svært ved?

Brug E = m*c*ΔT


Svar #2
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Anxyous, ja, men kan du lige hjælpe med at regne a) forstår virkelig ikke, jeg bruger formlen til at regne E og deler den så med P (60W) får jeg det i sek, men det giver 7609,28 sek. Lyder ikke rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Det skal give et højt tal, men du ligger en smule for højt. Hvilke tal bruger du?


Svar #4
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

E = 1,2 kg * 4,18 kj/kg*K * (100-21) = 456,557 kJ = 456557 J

456557 J / 60 W = 7609,28 s???


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Prøv lige med lommeregneren én gang til.


Svar #6
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

396,264 kJ = 396264 J

396264 J / 60 W = 6604,4 s?

Ser heller ikke rigtigt ud :s


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Jo, det er rigtigt ;)


Svar #8
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ok, så a) 6604,4 s

b) 30096 s

c) 30096 W

Passer dette? Hvis ikke, kan du evt. hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #8:

Det er rigtigt :)


Svar #10
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ok Puhaa, tak :)

Jeg fik bare en henvendelse af Andersen11 af, at det var forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #10:

Har set den tråd, du havde skrevet nogle andre svar ned i den ;)


Svar #12
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ja, men det er pga. jeg brugte 4,186 for vand ;)


Svar #13
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Anxyous tak for hjælpen, har lige et spørgsmål, hvis du altså har tid til at hjælpe lidt mere ;)

2 genstade i et isoleret system:

genstand 1: 150 g, specifik varmekapacitet 900 J/(Kg*ºC), start temperatur 97 ºC

genstand 2: 0,65 kg, speicifk varmekapacitet 130 J/(Jg*ºC)

De opnår efter en stykke tid en fælles temperatur på 56 ºC

a ) Hvad er størrelsen af Q1 = -5,4 kJ

b) Størrelsen af Q2 = 5,4 kJ

c) Hvilken start temp har genstand 2 = -7,90533ºC
 

Passer dette? Kunne du hjælpe med hvad jeg har lavet fejl i, hvis det ikke passer?


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Der mangler vist nogle oplysninger.


Svar #15
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Nej det er de eneste oplysninger jeg har :(


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg får nogle lidt andre tal, prøv med lommeregneren igen.


Svar #17
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hvilken tal får du?

Bruger ikke enhederne lige nu - der skal i starttemp stå 96 grader celcius.

a) Q1 = 0,15*0,9*(56-96) = -5,4 kJ

b) Isoleret system, så den må i stedet have 5,4 kJ?

c) solve(0,65*0,13*(56-x)=5,4,x) = -7,90533ºC

Hjælp hvis jeg ta'r fejl, please :)


Brugbart svar (1)

Svar #18
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #17:

Så passer det, fejlen var de 97 grader ;)


Svar #19
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ok godt nok, takker for dit hjælp!

 Hvordan kan jeg isolere T1 i dette:  0,65 * 0,13 * (56-T1) = 5,4 kJ?


Skriv et svar til: Haster hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.