Fysik

Impulsændring

13. december 2010 af Michelleee (Slettet)

Hej alle.

Sidder mit i SRP ræset, og er pludselig blevet i tvivl om hvad impulsændring betyder, altså hvad hvis det hvis jeg har en impulsændring på 5.6 N * s??

Håber i vil hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af qktp (Slettet)

Hmm... hvad kunne du tænke dig at vide??? Impulsændringen er en kraftpåvirkning over et tidsrum: Δp = F *dt

f.eks med en bold, der påvirkes af tyngdekraften: Δp = mg*dt = mg*t (da g er konstant og ændrer sig ikke i tiden).

f.eks. en bil der deaccelerer: Δp = ma*dt.  s = ½at2 → a=2st-2. Derved: Δp = m2st-2*dt = -2mst-1.


Svar #2
13. december 2010 af Michelleee (Slettet)

så når jeg har en impulsændring på 5.6 N*s så betyder det bare at kraftpåvirkningen er 5.6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af qktp (Slettet)

Nej. Det betyder at den kraftpåvirkning F du har over tiden t giver 5.6N*s.

Hvis kraftpåvirkningen er konstant (for at tage et let eksempel) og den er på 0.56 N. Hvis du bliver påvirket i 10 sekunder, vil du have haft en impulsændring på 5.6N*s. Selvfølgelig kun i den retning du bliver påvirket. Husk at tage hensyn til om det er i x, y eller z retningen.

Hvis F = 2N/s*t og du bliver påvirket i 10 sekunder:

Δp = Fdt = 2N/s*t dt = 2N/s *1/2*t2 ,

i 10 sekunder:

Δp =2N/s *1/2*(10s)2 -2N/s *1/2*(0s)2 =100N*s 

Håber det hjalp lidt mere. Ellers må du sige til.

Men hvis der er en specifik opgave angående de 5.6 N*s, så kan du jo prøve at skrive den ned her.

Nu har jeg læst flere snakke omkring deres SRP. Hvad er SRP???


Svar #4
13. december 2010 af Michelleee (Slettet)

Okay, nu tror jeg, at jeg fangede den ;)

SRP er et StudieRetningsProjekt, som man skal have i 3g. så får vi skemafri i 2 uger, og skal skrive en opgave på 16-20 sider, om noget vi selv har valgt, i 2 fag. de ene skal dog været et studiefag på a niveau, og det andet skal være mindst b niveau .. Den tæller som et A fag på eksamensbeviset ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2010 af qktp (Slettet)

Hmmm... Jeg tog godt nok en HTX, men bare det at jeg aldrig har hørt om det får mig næsten til at føle mig gammel :S   :)


Svar #6
14. december 2010 af Michelleee (Slettet)

Haha, mener man laver noget tilsvarende på HTX, troede faktisk det havde været der i mange år, men kan da godt være det er noget nyt de har fundet på ;)


Skriv et svar til: Impulsændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.