Matematik

Bevis for phi = det gyldne snit

14. december 2010 af smukkebambi3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med at skrive SRP og er stødt på et problem under bevisførelsen af phi = det gyldne snit

Jeg har set i en bog, hvor beviset står og har fået besked på at uddybe trinene imellem de få trin der er lavet i bogen, men der er et trin som jeg ikke forstår:

a= (b+√(5b^2 ))/2
a=( b+b√5)/2            <---- Her. Hvorfor kan b^2 lige pludselig blive til b og være udenfor kvadratrodstegnet?

a=b(√(5 )+1)/2
a/b=(√5+1)/2= (≈1,6180339887)
 

Forstår godt resten. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af PeterValberg

 pga regneregel for kvadratrødder:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af PeterValberg

 hvilket i dit tilfælde betyder:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2010 af Dpigen (Slettet)

 Hvilken bog er det? Jeg har brug for at bevise phi, men har ikke nogle bøger da jeg fandt ud af at det skulle bevises i sidste øjeblik. Kan du ikke skrive den ned? eller sætte et dokument ind?? Er også igang med SRP:S


Svar #4
17. december 2010 af smukkebambi3 (Slettet)

Det findes også her: http://uvmat.dk/pmh/Tema/gylden.htm

Jeg fik at vide, at det var okay at bruge dette, så længe man lavede nogle mellemregninger og forklarede hvorfor man gjorde hvad :-)

held og lykke.


Skriv et svar til: Bevis for phi = det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.