Matematik

ax+by+c=0 hjælp

14. december 2010 af statter_2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har siddet og knoklet med et lille problem. Håber nogen kan forklarer mig, hvordan det hænger sammen.

i lignings typen ax+by+c=0 ved vi at hvis a=0 så er linjen parallel med x-aksen, dette kan man jo se ved, at omskrive til formen y=ax+b.

ax+by+c=0 <=> y=-(a/b)x -(c/b),  da hvis vi indsætter a=o  vil der kun stå -(c/b) tilbage, som er skæringen med y aksen, og da hældningen er 0 vil vi bare have en vandret linjen.

Nu ville jeg så vise, at hvis b=0, så er linjen parallel med y-aksen. har prøvet at gøre det samme som med a=0, men man må jo ikke dividerer med nul, så er lidt lost. håber nogen kan forklarer mig det.

på forhånd tak.


Svar #1
14. december 2010 af statter_2 (Slettet)

eller vent, kan det være fordi man bare fjerner by i ax+by+c=0 og isolerer x som må være skæringen på x-aksen.

altså ax+by+c=0 <=> ax+c=0 <=> ax=-c<=> x=-(c/a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af mathon

Bemærk

                      ax + by + c = 0

b = 0
                      ax = -c

                      x = -(c/a)               parallel med y-aksen

                         

                            


Skriv et svar til: ax+by+c=0 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.