Fysik
afstandskvadratlov
25. april 2005 af
bobbie (Slettet)
hej, jeg er bare meget i tvivl. Vi har lavet et forsøg over afstandskvadratloven:
A(tæller)=(A*η*a)/(4πr^2)
A= aktiviteten
a= arealet af overfladen på GM-røret
r= afstanden mellem kilden og GM-røret
η står der er tællerens effektivitet.
mit spørgsmål er så, hvilken enhed måles tælleren effektivitet i, og hvad ligger den normalt på?? Jeg er kommet frem til et tal, men aner bare ikke om det overhovedet kan passe
A(tæller)=(A*η*a)/(4πr^2)
A= aktiviteten
a= arealet af overfladen på GM-røret
r= afstanden mellem kilden og GM-røret
η står der er tællerens effektivitet.
mit spørgsmål er så, hvilken enhed måles tælleren effektivitet i, og hvad ligger den normalt på?? Jeg er kommet frem til et tal, men aner bare ikke om det overhovedet kan passe
Svar #2
26. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Jeg ville ikke bruge afstandskvadratloven på rækkevidden af ioniserende stråling, derimod en eksponentielt aftagende funktion:
y = b*a^x, a
Hvis du kan få fat i et stykke enkeltlogaritmisk papir og tegne resultaterne ind der, bliver det forhåbentlig en ret linje, heraf kan a let bestemmes.
Afstandskvadratloven bør kun benyttes i fjernvirkningsbeskrivelser.
Noget kunne tyde på, at I har fået noget andet at vide.
y = b*a^x, a
Hvis du kan få fat i et stykke enkeltlogaritmisk papir og tegne resultaterne ind der, bliver det forhåbentlig en ret linje, heraf kan a let bestemmes.
Afstandskvadratloven bør kun benyttes i fjernvirkningsbeskrivelser.
Noget kunne tyde på, at I har fået noget andet at vide.
Skriv et svar til: afstandskvadratlov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
