Matematik

funktioner og konstanter

14. december 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej og godaften. Jeg har problemer med nedenstående opgave, der er beskrevet som følgende:

Neddykningstiden betegner i det følgende den tid, som profesionelle dykkere kan opholde sig i en bestemt dybde uden risiko for dykkersyge. Af diagrammet fremgår for eksempel, at i en dybde på 22 meter er neddykningstiden 37 minutter.

a) Indtegn diagrammets oplysninger i et passende koordinatsystem, og gør rede for, at der med tilnærmelse gælder, at neddykningstiden y er en funktion af dybden x af formen y = b * xa.
b) Beregn dernæst konstanterne a og b, når x måles i meter og y i minutter.
c) Hvor længe kan en dykker opholde sig i en dybde på 32 meter uden risiko for dykkersyge?
 

Da jeg ikke ved hvordan jeg skal indsætte diagrammet vælger jeg i stedet at afskrive oplysningerne fra diagrammet her:

10 = 219
12 = 147
14 = 98
16 = 72
18 = 56
20 = 45
22 = 37
25 = 29

Mit spørgsmål er da, hvordan konstanterne a og b i dette givne tilfælde skal udregnes.

Tak, på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af peter lind

Brug regressionsanalyse til det.


Skriv et svar til: funktioner og konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.