Matematik

tidsafhængige fordoblingstid

15. december 2010 af 3li10 (Slettet)

 Hej allesammen, ville gerne høre om der er nogen, der ved hvad tidsafhængige fordoblingstid er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Gad vide om det ikke bare er den alm fordoblingstid?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af foxbat (Slettet)

 Fordoblingstid er noget man fx kunne bruge på et bakteriekultur (bare for at vælge et eksempel)

Så måler vi hvor lang tid der går før de har fordoblet sig i antal. Det er den almindelige fordoblingstid.

Men når man skal modelere noget som det her kunne der fx være en hvis mængde næring, som ville betyde at når der kommer flere bakterier er der mindre føde til hver enkelt.

Dette kan man modelere ved at gøre fordoblingstiden tidsafhængig, så jo længere tid der er gået (og dermed jo flere bakterier) så bliver fordoblingstiden større.

Det er bare et eksempel og fordoblingstiden kan afhænge af tiden på mange forskellige måder.


Svar #3
15. december 2010 af 3li10 (Slettet)

 det er det ikke.. det er i forbindelse med en opgave som udtrykkes således: Bestem den tidsafhængige fordoblingstid T for kræftsvulsten, dvs bestemme T således at: V(t+T) =2*V(t) 
Vil lige gøre opmærksom på at jeg har V(t) 


Svar #4
15. december 2010 af 3li10 (Slettet)

 Havde ikke set dit svar # 2


Svar #5
15. december 2010 af 3li10 (Slettet)

Hvad skal jeg gøre? sætte V(t)*2 = med V(t+T) og isolere T.. men hvad med V


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af foxbat (Slettet)

 Må jeg få V(t)?

fordi umiddelbart virker det for simpelt. Du kan måske selv se at hvis du skal få netop 2*V(t) så må det betyde at der netop er gået endnu en fordoblingstid og så er T=t.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2010 af foxbat (Slettet)

Ikke noget


Svar #8
15. december 2010 af 3li10 (Slettet)

 V(t) = V[0]*exp(a*(1-exp(-b*t))/b)


Skriv et svar til: tidsafhængige fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.