Fysik

betaspektrum

15. december 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 godaften

jeg sidder her og prøver at udregne hvor meget energi en elektron bruger hvis den bevæger sig i lysetshastighed med forskellige vinkler, jeg har fået opgivet en formel med forskellige bogstaver som jeg ikke helt kan få sat fast eftersom min lære sagde det er konstanter, 

og et andet spørgsmål skal man trække baggrundsstråling fra efter man har regnet det ud ?

men det jeg ikke ved i min formel

e=

mo=

c= lysets hastighed

B=

R=

det er åbenbart konstanter kan bare ikke finde det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af foxbat (Slettet)

 Det er lidt svært når du ikke opgiver formlen du bruger. Men hvis du bare vil finde noget hjælp på nettet så søg på "synchrotron radiation"


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af NejTilSvampe

 e  er nok elementarladningen  , men kan også være eulers tal. Men i den her sammenhæng gætter jeg på det er elementarladningen. Vær venlig at skriv din formel her, ellers er det svært at afklare..

mo ? hvilemassen måske?

R kan være gaskonstanten eller Rydberg konstanten, igen det er svært at sige uden at kende hele sammenhængen..

B = baggrundstråling? idk.


Svar #3
16. december 2010 af camillaa23 (Slettet)

 har fundet ud af det ellers tak :D 

e = elemtarladning for en elektron

m0=hvilemassen for en elektron

R= radius på magnet

B= 310 tesler 


Skriv et svar til: betaspektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.