Matematik

Ønsker hjælp til en opgave

16. december 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten til parablen med ligningen y=1/4 x2 i punktet (2,1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af sandra281291 (Slettet)

ligningen for tangenten i

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

hvor x0=2 og f(x0)=1

nu skal du bare differentiere y=1/4x2

hvilket gir: y'=1/4*2*x=1/2x

så sætter din x0 ind, hvilket gir 1/2*2=1

nu ska du bare sætte ind

y=1*(x-2)+1=x-2+1=x-1

y=x-1

du må li selv checke og se om d passer m din tegning.. men d sån j vil lave den :)


Skriv et svar til: Ønsker hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.