Samfundsfag

USA som oplagt terrormål - Hvorfor?

16. december 2010 af Mixtrix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder her og er igang med min SRP opgave og har fået til opgave at vurderer hvorfor USA er et oplagt terrormål. Indtil videre har jeg skrevet, at det er pga. USA virker som et "forbillede" for resten af den vestlige verden, så ved at ramme USA så rammer man resten af vesten. Så har jeg skrevet at det er pga. den store magt de har i lande, så effekten af terrorangrebet spredes meget mere, bl.a. økonomisk osv. Og så har jeg skrevet at det er pga. USA hegemonstataus og status som supermagt - dvs. at man ikke forventede at der var nogen der kunne rører USA og pludselig stod al-Qaeda og bankede på deres dør..

Har i nogen andre forslag? Kunne være en stor hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2010 af Moderatoren

Fordi de angriber forskellige lande? Irak osv..


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2010 af Usehelp (Slettet)

fordi de har en stor militær styrke.. usa er også et meget oplagt mål for terrorister da de var de første som slog til i irak. de var også med til at forbrede israel styrker- dvs. de går imod gaza. Det er også deres skyld Afghanistan er besat af soldater. usa vidste ikke der fandtes al-queda før osama bin laden sagde det den 23 oktober 2001 :)  og der var de allerede taget ind i afghanistan for at finde osama. - jeg ved ikke hvad du mener med deres økonomi? de skylder jo vild mange penge til andre lande -

- og grunden til alle andre lande slog til sammen med usa, var fordi NATO har en pagt som siger "et slag mod et nato-land er et slag mod NATO!"  


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2010 af ramme2 (Slettet)

USA er forbillede for hele den vestlige verden, som hele verden fokusere på. Finder et terrorangreb sted i USA, vil de give en meget større fokus i verdensperessen end hvis terrorangrebet finder sted i Mellemøsten.   

USA fører an i den globale kamp imod terrorisme, og har dermed skaffet sig fjender blandt dem som de (USA) definerer som terrorister. USA sætter den globale dagsorden og normer for hvad der er rigtigt og forkert. 

Et meget blodigt terrorangreb som den 11 september kan forårsage en verdensøkonomisk krise, fordi USA uden konkurrence er verdens største økonomi, og US dollaren bruges som global valuta.

USA investerer mange ressurser i sikkerhed. Men det er måske årsagen til, at USA ikke har været særligt meget ramt af terrorangreb siden 2001.

  


Skriv et svar til: USA som oplagt terrormål - Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.