Fysik

HJÆLP!! udregning??

16. december 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal lave en udregning i forbindelse med en atombombe?

Der er frit valg, jeg aner bare ikke hvad jeg skal regne ud ? :S

please hjælp!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Måske den frigivne mængde energi?


Svar #2
16. december 2010 af Magnus22 (Slettet)

hvordan ville du udregne den ? :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Beregn den frigivne energi fra en spaltning af en U-235 kerne og gang det med antallet af U-235 kerner i en bombe...


Svar #4
16. december 2010 af Magnus22 (Slettet)

Okay..


Uran-236 har en bindingsenergi på 7,59 MeV/nukleon. Det vil derfor koste en energi på 7,59 MeV/nukleon . 236 nukleoner = 1791 MeV at splitte denne kerne ad i protoner og neutroner. Krypton-92 har en bindingsenergi på 8,62 MeV/nukleon mens barium-144´s er 8,27 MeV/nukleon. Samles krypton-92 af nukleonerne fra uran-236 frigøres der en energimængde på 8,62 MeV/nukleon . 92 nukleoner = 793 MeV mens der frigøres 8,27 MeV/nukleon . 144 nukleoner = 1191 MeV når barium-144 samles. Den vundne energi ved at spalte en uran-236 kerne er da 1191 MeV + 793 MeV - 1791 MeV = 193 MeV.

Så skal jeg da bare gange 193 MeV med det antal atomkerner, som er i en atombombe??

PS. Hvis dette er rigtigt, hvor mange atomkerner er der så i en atombombe???


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Brug molarmassen og massen af en given mængde U-235.


Svar #6
16. december 2010 af Magnus22 (Slettet)

kan du vise det med tal? :)


Skriv et svar til: HJÆLP!! udregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.