Matematik

Anden betegnelse for en lineær funktion?

18. december 2010 af assd (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej allesammen.

Jeg har fået til opgave at besvare følgende spørgsmål i min emneopgave om lineære funktioner:

Overskrift: Lineære funktioner

Spørgsmål: "Hvad kan man også kalde disse funktioner?"

Jeg ved ikke hvad min matematiklærer fisker efter her. Jeg har selv tænkt på svaret "regneforskrift" eller "ligefrem proportionalitet" men det går jo ikke ind under et direkte synonym for en lineær funktion.

Har i nogle ideer?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2010 af An1992 (Slettet)

Ret linje?

ax+b


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2010 af aaaa202 (Slettet)

 Altså de er jo rette linjer. Men det kan også være han mener lineære sammenhænge. 
Evt. kan det også være (jeg ved ikke om det er det han fisker efter) 1. gradspolynomier, for en lineær funktion er jo netop et 1. grads polynomium:
f(x) = ax^1 + bx^0


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2010 af AMelev

Lineære funktioner kan også kaldes 1.gradspolynomier, fordi x optræder med 1 som højeste grad (x = x1).

Og du har helt ret i, at ret linje og y =a·x + b ikke er synonymer med en lineær funktion, men hhv. grafen og forskriften for en lineær funktion.


Svar #4
18. december 2010 af assd (Slettet)

Mange tak for svarene! Lige hvad jeg havde brug for :)


Skriv et svar til: Anden betegnelse for en lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.