Matematik
hjælp til en matopg
26. april 2005 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe med denne opg.
Kuglens tangentplan i P betegnes α .
Beregn den spidse vinkel mellem l og α .
l: (x,y,z)=(2,6,4)+t(4,-3,-1) og P(2,6,4)
og så et lidt pinligt spørgsmål, er blevet i tvivl om hvad (-3t+3)^2 er lig med. Er det 6t^2+9 og så-18t eller -12t
Kuglens tangentplan i P betegnes α .
Beregn den spidse vinkel mellem l og α .
l: (x,y,z)=(2,6,4)+t(4,-3,-1) og P(2,6,4)
og så et lidt pinligt spørgsmål, er blevet i tvivl om hvad (-3t+3)^2 er lig med. Er det 6t^2+9 og så-18t eller -12t
Svar #1
26. april 2005 af Ninao (Slettet)
Det her er til den "pinlige" del..
(-3t+3)^2 hvis vi laver den om så (at+b)^2 = (at)^2+ b^2 + 2abt
= a^2t^2+ b^2 + 2abt
du vil altså få:
(-3t+3)^2 = 9t^2 + 9 + 2*(-3)*3*t
= 9t^2 + 9 - 18t
(-3t+3)^2 hvis vi laver den om så (at+b)^2 = (at)^2+ b^2 + 2abt
= a^2t^2+ b^2 + 2abt
du vil altså få:
(-3t+3)^2 = 9t^2 + 9 + 2*(-3)*3*t
= 9t^2 + 9 - 18t
Skriv et svar til: hjælp til en matopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
