Fysik

finde fællestemp.

19. december 2010 af yakwak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - Kán nogen hjælpe mig med følgende opgave??

I en 1,2 kg kobbergryde hældes 2 liter vand samt 50 g is.

find fælles temp t(f) når der er termisk ligevægt i systemet,

oplysninger:

c(Cu) = 0,39 J/gK

t(Cu) = 20 C

c(vand) =4,18 kJ/kgK

t(vand)=70 C

t(is) = -18 C

C(IS) 2,0 kJ/kgK

L(is) =334 kJ/kg

Kan nogen give mig nogle hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af peter lind

Brug at energien er bevaret.  Der afgives henholdsvis modtages  energien m*c*ΔT fra henholdsvis gryde, vand og is. Desuden skal isen have tilført energien L*masse af is.


Svar #2
24. december 2010 af yakwak (Slettet)

det forstår jeg ikke . kan du forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2010 af peter lind

Gryden afgiver eller modtager energien 1,2 kg* c(Cu)( t(f)-20º) Resultatet bliver positiv for t(f) > 20º svarende til at gryden modtager energi, negativ hvis den afgiver energi og 0 hvis der hverken afgives eller modtages energi t(f) = 20º. Find tilsvarende afgivne og modtagne energi fra vand og is. Opstil derefter en ligning ud fra energibevarelsen. Energi modtaget af gryde = energi afgivet af vand - energi afgivet til is.


Skriv et svar til: finde fællestemp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.