Fysik

Hjælp til SRP

19. december 2010 af Spirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg laver SRP omkring flyvning, og mangler lidt hjælp for at komme videre, jeg har lavet et forsøg omhandlende Bernoulli, hvor jeg skyder luft igennem et glasrør , som har forskellige størrelser, hvorefter jeg har fyldt en plasticpose op.  Herefter har jeg målt plasticposens rumfang, målt glassets areal, både ved det store og det lille sted, herefter har jeg så målt trykket de 2 forskellige steder i glasset. Men hvordan kobler jeg det sammen til at måle vindhastigheden de forskellige steder? og jeg har selvfølgelig også målt tiden.

På forhånd tak ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Bernoullis ligning udtrykker : statisktryk + dynamisktryk = konstant

p+1/2*v2*rho=konstant

men den kan også skrives om til p1+1/2*v12=p2+1/2*v22

Rumfanget af plasticpose? Det fanger jeg ikke helt.


Skriv et svar til: Hjælp til SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.