Matematik

bestem forskriften, hjælp?

20. december 2010 af ooToa (Slettet) - Niveau: C-niveau

 vi sidder med en opgave her om lineær funktion, og han ikke rigtigt se hvordan det skal laves. er der nogen der muligvis kunne hjælpe? :)
her er opgaven: 
"Om en lineær funktion g, gælder det at g(15) = 5 og g(5) = -3. Bestem forskriften."

nogen der måske kunne forklare hvordan opgaven  skal forstås? på forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen g(x) = ax + b. bestem hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og indsæt så det ene punkt til bestemmelse af b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. december 2010 af Lesleyblood (Slettet)

Du ved, at ligningen for en ret linje hedder:

y = ax + b

For at finde a, anvend formlen:

 a = (y2 - y1)/ (x2 - x1)

Du har:

(x1,y1) = (15,5) og (x2,y2) = (5,-(3))

For at finde b, skal du anvende formlen:

b = y1 - a*x1

hvor a er det tal du kom frem til ved at bruge formlen for a.

Sig til, såfremt der er mere jeg skal uddybe.

//

Les.


Svar #3
23. december 2010 af ooToa (Slettet)

 tusin tak begge to :)


Skriv et svar til: bestem forskriften, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.