Matematik

HJÆLP til kombinatorik, SRP haster!

20. december 2010 af 000000000017 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber virkelig der er en der kan hjælpe mig med det her jeg er gået fuldstændig død i :(

Jeg er lige nu i gang med at beregne sandsynlighederne i spillet poker, hvor jeg tager udgangspunkt i formlen:

K(n,r) = n! / (r! * (n!-r!))

Jeg har prøvet at kigge lidt på en opgave her fra, men er så gået i stå ved dette afsnit, hvor jeg ikke kan se hvor tallene (markeret med fed skrift) kommer fra:

Royal straight Flush:  Es, Konge, Dame, Knægt og 10 – alle i samme kulør.
Muligheder for en Royal straight flush. K(52,5) 52=kort, 5= kort der vælges
Der findes i alt K(52,5)=52!/((52-5)*5!)=(6497400*48/120)=2598960 forskellige hænder i Draw Poker. Der findes kun 4 hænder med royal straight flush.
Derfor er sandsynligheden for at få en Royal Straight Flush: 4/2598960=0.0000015=0.00015%
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af Sabine:) (Slettet)

Mangler du ikke at sætte n og r indeni parantessen i udråbstegn?


Svar #2
20. december 2010 af 000000000017 (Slettet)

det er noget der er taget direkte som jeg egentlig ikke skal bruge udover hvordan man er kommet frem til resultaterne :) hvor er det du præcist mener der mangler noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af Sabine:) (Slettet)

du har i din formel skrevet : K(n,r)= n! / (r! * (n!-r!), men i din udregning står der K(52,5) = 52! (5! * (52 - 5)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Er du sikker på at formlen er skrevet korrekt? Og er det uden tilbagelægning? :D


Svar #5
20. december 2010 af 000000000017 (Slettet)

K(n,r)     = n!  /  (r! * (n!  -  r!))

K(52,5) = 52! / (5! * (52 - 5))

Prøv at se det på denne måde, for jeg kan ikke se det forkerte i det :) Er ret sikker på at formlen ser således ud. Mit spørgsmål er også mere hvordan man kommer frem til dette:

K(52,5) = 52! / ((52-5) * 5!) =
                 (6497400 * (48 /120))


Svar #6
20. december 2010 af 000000000017 (Slettet)

og ja det er uden tilbagelægning :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af AMelev

Hvorfor kører du i to forskellige tråde med samme indledende forkerte formel???? Det betyder, at vi skal spilde dobbelt tid, fordi du ikke skriver dine formler rigtigt af - det er faktisk misbrug af hjælp.


Skriv et svar til: HJÆLP til kombinatorik, SRP haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.