Matematik

Kombinatorik, SRP.

20. december 2010 af 000000000017 (Slettet) - Niveau: A-niveau

K(n,r) = n! / (r! * (n! - r!))

K(52,5) = 52! / (5! * (52 - 5))

Mit spørgsmål er hvordan man kommer frem til dette:

K(52,5) = 52! / ((52-5) * 5!) = (6497400 * (48 /120)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

52-5 = 47

52 - 5 giver da ikke 48, som du har skrevet : (6497400 * (48 /120))

Eller var det fordi der var 4 kort...

???


Svar #2
20. december 2010 af 000000000017 (Slettet)

ups, det er en fejl fra min side, der skal stå:

K(52,5) = 52! / ((52!-5!) * 5!) = (6497400 * (48 /120)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#2

Det var bare mere, om at det ikke var korrekt at sætte 47 ind:

(6497400 * (47 /120)) Altså hvis du trækker 5 kort ( r ) ud af mængden 52 ( n )???

Men hvad mener du med det her i #2:

"det er noget der er taget direkte som jeg egentlig ikke skal bruge udover hvordan man er kommet frem til resultaterne :) hvor er det du præcist mener der mangler noget?"

Det var noget du skrev i dit forrige indlæg, som kunne være vigtigt...


Svar #4
20. december 2010 af 000000000017 (Slettet)

altså tallene 5! og 52! er ikke bare 5 og 52, så jeg kan ikke sige 52-5, forstår du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Det forstår jeg udmærket, men  opgaven går jo ud på, at du skal finde sandsynligheden for de 5 kort ud af 52 uden tilbagelægning, som jo giver 47, dernæst videre til næste trin... Det er bare det jeg mener, men det kan sagtens være, at det er mig der tager fejl...


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2010 af AMelev

K(n,r) = n! / (r! * (n! - r!)) Denne formel er IKKE rigtig

K(52,5) = 52! / (5! * (52 - 5)) Det er denne heller ikke - og den følger heller ikke den første.

Mit spørgsmål er hvordan man kommer frem til dette: Hvem er man?

K(52,5) = 52! / ((52-5) * 5!) = (6497400 * (48 /120)) ??

Du sjasker rundt med ! (læses: fakultet) - de betyder faktisk noget
5! = 5·4·3·2·1 og 52! = 52·51·50·.....·3·2·1

Formlen hedder K(n.r) = n!/(r!·(n-r)!), dvs. K(52,5) = 52!/(5!·(52-5)!) = 52!/(5!·47!)
Prøv at stille dem op i en brøk og forkort!

Resultat: 52·51·50·49·48/5! - og tænk dig så om og regn efter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Præcis, jeg mente også at opgavestilleren havde nogle helt forkerte tal og opstillinger.

Læg mærke til #3 :-)


Skriv et svar til: Kombinatorik, SRP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.