Matematik

Potensfunktioner

21. december 2010 af 123456712 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke helt sikker om hvordan det kan regnes. Opgaven lyver sådan:

Udviklingen i antallet af elever, der har valgt 9. klasse på efterskole i perioden 2000-2003, kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen f(x) = 6410 * 1,06x , hvor y er antal elever i 9. klasse på efterskole, og x er antal år efter 2000.

Hvor mange elever var der i 9. klasse på efterskole i 2004 ifølge modellen?

Er det ikke noget med, at jeg skal sætte 4 på x's plads og så gange det med 1,06 og så med 6410?

Taak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af NejTilSvampe

 det er en eksponentielfunktion

Du skal finde f(4) ja, fordi 2004 er 4 år efter 2000.

f(4) = 6410 * 1,06^4 = ?


Svar #2
21. december 2010 af 123456712 (Slettet)

Resultatet giver 8092, men i det næste opgave skal jeg kommentér modellen, da det oplyses, at antallet af elever i 2004 var 8118.

Har jeg regnet noget forkert eller hva'?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2010 af Sagaz (Slettet)

 De 8092 elever er jo bare ifølge modellen, og de 8118 er hvor mange elever, der rent faktisk var i 2004.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.