Fysik

Magnetisme

25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1 Er Fe304 en kemisk forbindelse og er det en naturlig magnet?

Man kan magnetisere de samme grundstoffer og en del
kemiske forbindelser, hvori grundstofferne indgår. Det gælder f.eks. jernoxid (Fe3O4).

2 Hvad er oxid?

3 Kan man fremstille kunstige magneter, hvor jernoxid indgår? Kan man uden jernoxid?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. december 2010 af mathon

 oxid = ox(ygen)id en kemisk forbindelse med oxygen


Svar #2
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Aha, så Ox = oxygen og id = forbindelse???

Kan du hjælpe med spørgsmål 3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. december 2010 af mathon

Læs
om
                   AlNiCo  -magneter

i
en.wikipedia.org/wiki/Alnico


Svar #4
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Tak Mathon :-)


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.