Matematik

Help.

25. december 2010 af pige24 (Slettet)

Hvad er sammenhængen mellem y=-x+2

Hvor hurtigt kører en bil, der kører 2500 kilometer på to timer?  1250km/t

Hvor hurtigt kører en bil, som på to timer har kørt 500 kilometer? 250 km/t

En juice koster 2,5 kr.Hvad er sammenhængen mellem antal juice man køber og prisen.Pris=2,5 gange antal juice.

Er det rigtigt?

Tak på forhånd.


Svar #1
25. december 2010 af pige24 (Slettet)

Help.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hører y= -x+2 sammen med de andre opgaver???


Svar #3
25. december 2010 af pige24 (Slettet)

Nej.Det var den eneste jeg ikke kunne finde ud af.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Mit bud:

Y = -x +2

Y er afhængig af den negative variabel -x, der falder med x antal gange, og bagefter stiger den med +2.

Altså: For hver gang Y falder med x antal gange, så stiger den med +2.

Husk at +2 er en konstant.

Er dårlig til ligninger, så ret mig hvis jeg vrøvler.


Svar #5
25. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tusind tak Frederik.Kan du fortælle mig om de andre er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Ja, de er korrekte, så vidt jeg ved.

Endnu en tilføjelse til funktionen: -x og +2 vil give negativt = når du "plusser" med et negativt tal, giver det negativ sum.

Den sidste kan du skrive matematisk: P = 2,5*J


Svar #7
25. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tusind tak.


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. december 2010 af mette48 (Slettet)

y=-x+2 kan betragtes som en funktion, der afbildes som en ret linie, der skærer y aksen i +2 og har hældning -1 (en til højre og -1 op (hvilket svarer til 1 ned)


Svar #9
26. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tak Mette


Skriv et svar til: Help.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.