Fysik

Induktion

25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan man kun danne induktion ved, at ændre de magnetiske feltlinker i en spole, når der man bevæger en magnet op og ned?

Altså kan induktion kun dannes under bevægelse med en magnet?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. december 2010 af mathon

hvad der bevæger sig er ligegyldigt - spolen kan også bevæge sig i forhold til magneten;

         for at induktion finder sted     
         skal der blot være en tidsmæssig ændring af magnetfeltet gennem spolen

da
induktion
                 er det fænomen
                         at
                                         et i tiden varieret magnetfelt i en spole
                                         frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger
 

                                         U = Umax·sin(ω·t)


Svar #2
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Aha, så en vedvarende ændring = dannelse af strøm

Takker igen for din hjælp :-)


Skriv et svar til: Induktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.