Matematik

den driller

27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)
en funktion f er givet med
f(x)= kvadratrod(36-6x)

i første kvadrat afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktemængde M, der har et areal.

Bestem ved hjælp af stamfunktionerne arealet af M


Har fået at vide at det skal give 24...men jeg kan kun få det til 4?! hvad er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2005 af Duffy

24 er rigtigt!


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2005 af frodo (Slettet)

det er 24

Svar #3
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

ja men kan kun få det til 4?! ......hjælp mig lige her :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2005 af frodo (Slettet)

først findes integrationsgrænserne, som findes til 0 og 6. (Hvorfor??)

int(0 til 6)(kvadratrod(36-6x)dx)
t=36-6x => dt=-6dx
-1/6int(36-0)(kvadratrod(t)dt)
=1/6int(0-36)(kvadratrod(t)dt)

Svar #5
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

..... jeg har 1/6(24-4(x)(kvadratrod(36-6(x)

det kan da aldrig give 24..

når du sætter 6 ind?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2005 af frodo (Slettet)

hvordan har du fået det?

Svar #7
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

du har -1/6int(kvadratrod(t)dt

giver det ikke
1/6*2/3(t)kvadratrod(t) efter integrationen??

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2005 af frodo (Slettet)

jo.. og så sætter du 36 ind

Svar #9
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

og hvis du ganger 2/3 ind giver det da 24-4x(kvadratrod(36-6(x)))

Svar #10
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

den skulle komme før dit svar.. hvorfor er det 36 og ikke 6 der skal indsættes?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2005 af frodo (Slettet)

fordi, når vi integrerer bestemt, skal vi anvende nye grænser, når du ikke indsætter funktionen igen, hvilket der ikke er nogen grund til. anvend du blot #7, hvor du så indsætter grænserne 0 og 36.

De nye grænser er fundet ved at indsætte de gamle i t

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2005 af frodo (Slettet)

men hvis du holder på #9, kan du jo bare sætte 6 OG 0 ind, da får du også 24

Svar #13
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

så grænserne er slet ikke 0-6 men 0-36???
eller er det kun når vi har fundet t at det er 0-36 ??

Sorry er lidt træt så skal have det piece by piece :=)

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2005 af frodo (Slettet)

int(0 til 6)(kvadratrod(36-6x)dx)
t=36-6x => dt=-6dx
her findes da de nye grænser:
t(0)=36
t(6)=0:

-1/6int(36-0)(kvadratrod(t)dt)
=1/6int(0-36)(kvadratrod(t)dt)
=1/6[2/3t*rod(t)](0-36)=1/6*2/3*(36*6-0)=24

Svar #15
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

ahh okay nu forstår jeg. Mange tak :D

Svar #16
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

hmm Hvis jeg så skl finde rumfanget af omdrejnings legemet så det bliver 12pi....Hvad gør jeg så. ?? er knald træt og på bar bund :D

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2005 af frodo (Slettet)

du sætter integranden i anden, hvorved kvadratroden forsvinder.

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. april 2005 af frodo (Slettet)

tror ikke jeg fprstår spørgsmålet.

Hvis du skal finde et rumfang der er 12pi, har du jo fundet det.

Svar #19
27. april 2005 af TheSainty2k (Slettet)

det lyder

Bestem ved hjælp af stamfunktioner tallet a, så rumfanget af omdr legemet bliver 12pi

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. april 2005 af frodo (Slettet)

ja, men så må du gerne lige skrive hele opgaven, for jeg kan ikke just se, hvad "a" er.

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.