Fysik
Luftmodstand[Fysik]
27. april 2005 af
Mads123 (Slettet)
Jeg har fysikrapport for til imorgen om luftmodstand.
Jeg skal afgøre om det er F=k*v(laminær) eller F=k*v^2(turbolent) der gælder for kaffefiltre.
Jeg skal afgøre det ved at tage (log(m_filter),log(v_top)). Hvis hældningen er 1 er det laminært og hvis den er 2 er det turbolent.
Problemet er at jeg får en hældning på 0.36 som jeg synes er ret langt væk. Eller skal jeg konkludere at det er laminært?
Det er for 5 filtre og et filter vejer 0,002 gram.
Tophastighederne er
-1.51324
-2.01858
-2.26569
-2.42396
-2.77658
Nogle der kan hjælpe?
Og er det nok til at bestemme om den ene eller den anden formel gælder?
På forhånd tak!
Jeg skal afgøre om det er F=k*v(laminær) eller F=k*v^2(turbolent) der gælder for kaffefiltre.
Jeg skal afgøre det ved at tage (log(m_filter),log(v_top)). Hvis hældningen er 1 er det laminært og hvis den er 2 er det turbolent.
Problemet er at jeg får en hældning på 0.36 som jeg synes er ret langt væk. Eller skal jeg konkludere at det er laminært?
Det er for 5 filtre og et filter vejer 0,002 gram.
Tophastighederne er
-1.51324
-2.01858
-2.26569
-2.42396
-2.77658
Nogle der kan hjælpe?
Og er det nok til at bestemme om den ene eller den anden formel gælder?
På forhånd tak!
Svar #1
27. april 2005 af Mads123 (Slettet)
Laminar luftmodstand skal give en ret linie gennem (0,0), hvis v afsættes af x aksen og m_filter af y-aksen
Turbolent luftmodstand skal give en ret linie gennem (0,0), hvis v^2 afsættes af x aksen og m_filter af y-aksen.
Her går begge grafer nogenlunde igennem (0,0), men begge ting kan jo ikke gælde :S
?
Turbolent luftmodstand skal give en ret linie gennem (0,0), hvis v^2 afsættes af x aksen og m_filter af y-aksen.
Her går begge grafer nogenlunde igennem (0,0), men begge ting kan jo ikke gælde :S
?
Svar #2
27. april 2005 af Mads123 (Slettet)
Har fundet ud af at man kan aflevere fredag.
Ville nogle overhovdet være intresseret i at kigge på den, hvis jeg uploaded resultater, forsøgsvejledning og min opgave?
Det er den sidste rapport før årskarakter, så den skal helst være god :)
Ville nogle overhovdet være intresseret i at kigge på den, hvis jeg uploaded resultater, forsøgsvejledning og min opgave?
Det er den sidste rapport før årskarakter, så den skal helst være god :)
Skriv et svar til: Luftmodstand[Fysik]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
