Matematik

BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

02. januar 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Midtercirklen på en fodboldbane har en diameter på 16m.
Hvis du løber 6 gange rundt i denne cirkel, hvor langt løber du så?

er det så ikke 301.44 meter (16 * 3.14 gange 6?)


Svar #1
02. januar 2011 af molve (Slettet)

Hedder det ikke: 2*3.14*16 det er 100.48 meter og det ganger jeg med 6 fordi det er 6 runder så er det 6*100,48 = 602.88?


Svar #2
02. januar 2011 af molve (Slettet)

Plzz svar


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Cirklens omkreds er O = π·d , hvor d er diameteren. Dit første bud i #0 er korrekt, hvor du har brugt den tilnærmede værdi 3,14 for tallet π.


Svar #4
02. januar 2011 af molve (Slettet)

#3

Tak :D

I en trekant er grundlinjen 11 cm og arealet er 71.5 cm^2
Beregn højden på denne grundlinie.

Har fundet ud af at højden er 13 cm ved at gætte nogle som kan sige formlen så jeg kan skrive mellemregningen ned?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du burde kende formlen for arealet af en trekant: T = (1/2)·h·g , hvor h er højden og g er grundlinien.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Udgangspunktet er formlen A = ½ * h * g

Når det er højden, du skal finde, så isolér den:

h = A / ½ / g = A *2 / g = 2A / g
 


Svar #7
02. januar 2011 af molve (Slettet)

#5

Jeg kender også formlen? det er jo sådan jeg har gættet mig frem til resultatet?

#6

Tak var det jeg havde brug for.


Skriv et svar til: BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.