Matematik

Parapel forskydning vandret

03. januar 2011 af Bøllemis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, (:

Håber virkelig, der er nogle der kan hjælpe mig. Jeg sidder nemlig her og kan ikke rigtig finde ud af hvorfor, at det er således, at når en parapel forskydes vandret mod højre bliver k negativ og når den forskydes mod venstre bliver k positiv, er der nogle der kan hjælpe mig med at forklarere dette meget simpelt og logisk? Tak på forhånd. (:

mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du en parabel? Og hvorledes er k defineret?


Svar #2
03. januar 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

ja sorry parabel..vi har valgt at forskyde med h, så ligningen for en vandret forskydning af parablen er a(x-h)^2, hjælper det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke forklaret, hvad du mener med k i #0.


Svar #4
03. januar 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Når undskyld som en "konstant" et tal man ligger til eller trækker fra, hvis du forstår, hvad jeg mener


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bliver nødt til at beskrive præcist, hvad du mener med k. Hvad har k med parabelen at gøre?


Svar #6
03. januar 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Okay lad os gøre dette på én anden måde. Det er et mundtlig spørgsmål, hvor jeg skal gøre rede for parallelforskydninger af parabler, kan du hjælpe mig med det, eller bare meget kort forklarere dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. januar 2011 af mathon

om end ikke kort

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (2)

Svar #8
03. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

En graf af en funktion kan "flyttes" op og ned ved at erstatte y med y±k

Lad og prøve med din parabel, f. eks.

y = ax^2 + bx+c

Hvis vi vil flytte den k opad, øger vi alle y-værdier ved at sige:

y = ax^2 + bx+c + k

eller y - k = ax^2 + bx+c

Som du ser, har vi altså erstattet y med y - k.

Nu vil vi i stedet flytte den til højre, og det kan vi ligeledes gøre ved at erstatte alle x'er med x - k

y = a(x-k)^2 + b(x-k)+c

Var det det, du mente - ?
 


Svar #9
03. januar 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Det var lige præcis det jeg var ude efter, tusind tak for din hjælp ! (:


Skriv et svar til: Parapel forskydning vandret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.