Matematik

Hvad er sandsynligheden?

28. april 2005 af hbj (Slettet)
Vil lige høre om der er nogle som kan hjælpe mig. Det er nok ikke særlig svært, men jeg har aldrik været skrap til sandsynlighedsregning :(

Mit spørgsmål er: Man slår med to terninger og har fire forsøg. Hvad er chancen for at man slår par tre, fire gange i træk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

først finde man ud af hvad er chancen for at slå tre? Den er 1/6. Den skal du slå to gange i træk: (1/6)^2=1/36 Dette skal du så gøre fire gange i træk: 1/36*4=1/144

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

ups......(1/36)^4=1.679.616 (skrev gange før)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

171/1296 vil jeg tro

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

for et slag

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2005 af frodo (Slettet)

#2: øhh.. nej, sandsynligheden kan ikke overstige 1. Du har skrevet det relevante regneudtryk op, men resultatet er 5,95e-7, altså meget lidt

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

#5 mente 1/1.679.616 men var helt skævt på den.... glemte også at se at man havde 4 forsøg

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2005 af allan_sim

#6. Øh.. (1/36)^4 er da rigtigt :-)

Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.