Matematik

reducer

04. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(8a^3*b*a^-2)/((2b^2))

er der nogen der kan reducere den og dernæst forklar mig den det ville være en store hjælp.

på forhånd mane tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af mathon

                     23-1·a3-2·b1-2  =  22·a·b-1  = 4a/b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af PeterValberg

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Svar #4
04. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

men det var ikke kun b der skulle være i anden.

det var også 2

jeg fik det til at være  2a/b


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af mathon

så skrives det
                                 (8a3·b·a-2)/(2b)2  = 23-2·a3-2 ·b1-2 = 2·a·b-1 = 2a/b


Svar #6
04. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.