Matematik

differentialregning hjælp!!!!!

04. januar 2011 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau


Er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser den her opgave ?

Opgaven lyder sådan her:

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften

p(h)= 226e^-0,157(h-11)

a) Bestem tallet p'(15), og forklar, hvad dette tal angiver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af PeterValberg

 først bestemmer du (med CAS) p'(h)

derefter beregner du p'(15)

tallet p'(15) er den hastighed, hvormed trykket i atmosfæren ændres i netop 15 km's højde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. januar 2011 af Martinio (Slettet)

#1

jeg har ikke CAS, men kan du vise mig hvordan man løser den i programmet ''TI INTERACTIVE'' ???

(hvis du kender til dette program selvfølgelig)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af mathon

                     p '(h) = dp(h)/dh =  226·e-0,157(h-11) · (-0,157)  = -35,482·e-0,157(h-11)

udtrykker
                      trykændingen pr km i højden h


Svar #4
04. januar 2011 af Martinio (Slettet)

mathon, kan du udbybe (forklare) det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af mathon

                dp(ho)/dh   = limes Δp/Δh            i højden ho
                                     Δh→0

hvor
                enhederne
                             er           mb / km
 

dp(ho)/dh
                udtrykker således trykændringen i mb/km i højden ho


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2011 af keg (Slettet)

#2

 du går ind i math. box

henter palette og bruger d/dx 226e-0.156(x-11)

enter

 og du får er res udtrykt ved x

som du er statter med 15

og så har du trykforskellen/afstand


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2011 af mathon

            p '(15) = -35,482·e-0,157(15-11)  ≈  -18,9 mb/km

.

            i 15 km's højde aftager trykket med 18,9 mb pr. km


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2011 af PeterValberg

CAS står for Computer Algebraic Systems.
CAS værktøj er den almindelige fælles betegnelse for avancerede grafregnere (dvs. lommeregnere med display til visning af grafer) og computere med software, der kan bruges til at udføre symbolske manipulationer. Forskellen mellem almindelige grafregnere og CAS værktøj består blandt andet i, at med CAS værktøj kan for eksempel ligningsløsning, differentiation og integration udføres generelt og eksakt, frem for med de almindelige grafregneres mere 'upræcise' numeriske metoder.

fx TI-89, TI-nspire, TI-Interactive mm.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialregning hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.