Fysik

fotoner

04. januar 2011 af sara56 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der ikke nogen som kan hjæpe mig :)

et atom udsender fotoner med bølgelængde 458 nm ,når det henfalder fra tilstanden M til tilstanden L og fotoner med bølgelængde 390 nm , når det henfalder fra tilstanden L til tilstanden K

opgaven :  beregn bølgelængden for de fotoner ,der udsendes fra atomet , hvis det henfalder fra tilstanden M til tilstanden K

hjælpe hurtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

Den samlede energi skal være den samme så h*f1+h*f2 = h*f3, hvor h er Plancks konstant, f1, f2 og f3 er frekvenserne ved de 3 overgange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de tilhørende energier E = h·f , hvor f er lysets frekvens og h er Planck's konstant. Sammenhængden mellem frekvens f og bølgelængde λ er givet ved c = λf .

I henfaldet fra M til K udsendes lys svarende til summen af de to energier fra de enkelte overgange.


Svar #3
04. januar 2011 af sara56 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud...


Svar #4
04. januar 2011 af sara56 (Slettet)

jeg har regnet fotonenergier , jeg skal beregn bølgelængden for de fotoner , der udsendes fra atomet , hvis det henfalder fra tilkstanden M til tilstanden K.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som vist ovenfor fremgår det, at frekvenserne er additive, idet energierne er proportionale med frekevenserne. Frekvensen f3 for den ukendte overgang M til K er da

f3 = f1 + f2 dvs

c/λ3 = c/λ1 + c/λ2 eller

1/λ3 = 1/λ1 + 1/λ2 og dermed

λ3 = λ1λ2 /(λ1 + λ2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2011 af mathon

     

                          EM→K = EM→L + EL→K

                          EM→K = (h·c) / λ

                          λ = (h·c) / EM→K

                          λ = (1,98645·10-25 J·m)/ EM→K


Skriv et svar til: fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.