Matematik

Cosinusrelation - Hjælp!

05. januar 2011 af masarintaerte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Jeg skal finde vinkel B og C i en trekant. Jeg kender A=48 grader, b=6,2 og c=4,6.

Jeg har vedlagt relationerne

Problemet er at jeg ikke kan finde CosB, da jeg ikke kender c. Og jeg kan ikke finde c, da jeg ikke kan isolere den i CosA-formlen, da c både står i tæller og nævner.

- Hvad gør jeg ???

På forhånd tak

Vedhæftet fil: cosinusrelationerne.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skriver ellers, at du kender c=4,6 . Det er måske en skrivefejl?

Hvis det opgivne er som anført, kan a findes af en cosinusrelation:

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

Dernæst kan B og C findes af to andre cosinusrelationer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af mathon

se opgave 1
      i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #3
05. januar 2011 af masarintaerte (Slettet)

Ja, det er en skrivefejl, jeg beklager. Jeg kender a=6,2 og b=4,6


Svar #4
05. januar 2011 af masarintaerte (Slettet)

 anyway, svaret findes i linket, mathon sendt :) men tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af keg (Slettet)

Hvis du kender 3 ting ifm med en trekant, så kan du regne resten ud


Skriv et svar til: Cosinusrelation - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.