Matematik

Find vinkel og side. HJÆLP! :-(

04. januar 2011 af Supfie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave:

Opgave 1.

Bestem vinklerne B og C og find medianen.

A= 48 grader          B                 C=
a= 6,2                      b= 4,6        c=

Jeg er virkelig i tvivl om hvordan jeg finder vinklerne, da f.eks. C ligger imellem de to sider?

Opgave 2.

Beregn B og c. 

A= 23 grader                   B=                C= over 90 grader.
a= 15                                b= 7             c= 

Det kan jeg heller ikke finde ud af :-( 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

I begge opgaver brug sinusrelationerne til at finde B. Brug dernæst at summen i en trekant er 180º til at finde C. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde c


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2011 af mathon

Opgave 1.

                   tegn en skitse:

                        B < 48º da b<a

                       sin(B)/b = sin(A)/a

                       B = sin-1(b·(sin(A)/a))


Svar #3
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

Jeg prøver lige at finde ud af det! Tusind tak! 
Mathon: hvad mener du med B<48 ? 


Svar #4
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

 Men når man bruger sinusrelationerne er der jo to løsningerne når man vil finde vinkler? Hvordan skal jeg bevise at jeg har fundet den rigtige vinkel? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2011 af peter lind

Som nævnt i #2 er B<48º. Det udelukker den ene løsning.


Svar #6
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

Det er det ikke i opgave tegningen. Jeg kan godt vedlægge den? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2011 af mathon

i en tre kant gælder:
                                        overfor en mindre side ligger en mindre vinkel


Svar #8
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

 I kan se trekanten her. 

Vedhæftet fil:afl1u_01_07_11 (1).docx

Brugbart svar (1)

Svar #9
04. januar 2011 af peter lind

Det stemmer da også udmærket med at B <48º.

Hvis du ikke er tilfreds med det kan du jo fortsætte beregningerne for begge løsninger. Du vil så komme til en modstrid.


Svar #10
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

Det handler ikke om, om jeg er tilfreds, men om at jeg ikke forstår det. Men vil det sige at både A og B er 48 grader?? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. januar 2011 af peter lind

Nej. B < 48º


Svar #12
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

 Hvad er A så?
På tegningen er A jo 48? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
04. januar 2011 af peter lind

A = 48º, B < A = 48º


Svar #14
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

 Vil du forklare det med ord? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
04. januar 2011 af mathon

genlæs #7

                          B = sin-1(b·(sin(A)/a)) = sin-1(4,6·(sin(48º)/6,2)) = 33,5º


Svar #16
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

 Mange tak Mathon. Det forstår jeg godt nu!! :-)

men som jeg spurgte før, kan sinus jo have to løsninger, hvornår tjekker jeg at det er den "rigtige" løsning? 


Brugbart svar (1)

Svar #17
04. januar 2011 af mathon

      i denne opgave er b<a ⇔ B < A

     du ved at A = 48º

     din beregning af B skal således være mindre end 48º     hvorfor (180º-33,5º) = 146,5º ikke er relevant


Brugbart svar (1)

Svar #18
04. januar 2011 af mathon

   C = 180º - 48º - 33,5º = 98,5º

   overfor den største vinkel ligger den største side

   c skal således beregnes til at være større end 6,2


Svar #19
04. januar 2011 af Supfie (Slettet)

Okay så er jeg ved at være helt med! :-)

Og i opgave 2 finder jeg vel B på samme måde, som jeg i opgave 1 fandt B? Altså med sinus relationerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2011 af mathon

Opgave 2.

                 når C er stump, er B spids     (da der kun kan være en stump vinkel i en trekant)
og
                 b<a ⇔ B<A
 


Skriv et svar til: Find vinkel og side. HJÆLP! :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.