Matematik

Matematik-Heeeeelp

06. januar 2011 af Gomar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Nogen vil hjælpe mig med denne matematik opgave. For jeg har virkelig travlt med den.

Både opgave a,b,c og d har jeg svært ved.

Håber nogen kan hjæpe

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Doc ikke docx format.


Svar #2
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

Undskyld

Vedhæftet fil:Mat-opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

  Har du en ide om, hvordan du skal komme i gang?

Hint: Pythagoras' sætning skal bruges i a og b. I d kan du bruge nulpunkter og monotoniforhold for U'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn længden fra A til B (hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor kateterne er kendt). Gang længden med prisen pr. meter.

b) Se på den ændrede retvinklede trekant. Kald den ukendte katete for x. Beregn hypotenusen og bestem længden |CB| . Gang de to længder med de relevante priser pr. meter.

d) Løs ligningen U'(x) = 0.


Svar #5
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

a) dvs. 2000 gange med 180 kr.pr.meter= 360000

Er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

 Ikke helt nej.

Pythagoras sætning siger, at længden af hypotenusen c i en retvinklet trekant med kateterne a og b er

c = √(a^2+b^2)

i dette tilfælde √(1000^2+2000^2)


Svar #7
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

Og det er lige med 2236.067978 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

 Jo, det ser rigtigt ud, bortses fra at du skal runde ned til 7 til sidst.


Svar #9
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

oki super.

Hvem med b, den fik jeg ikke helt fat i.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Læs opgaven og vejledningen i #4.


Svar #11
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

okey


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

  Betragt de to linjestykker AC og CB.
Længden af AC beregnes på samme måde som før, altså vha. Pythagoras' sætning.

Længden af BC kan aflæses ud fra din længde 2000m og x.

De to længder ganges så med deres respektive priser.


Svar #13
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

#4

I opgave b -kan vi godt bruge den hypotenuse som vi lige har fundet ud af i opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

 Nej, det kan vi ikke. Den vi brugte i opgave a gik fra A til B. Den vi ser på nu går fra A til C. Det er ikke den samme trekant.


Svar #15
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

Okey jeg prøver lige ad :-)


Svar #16
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

Jeg har stadig svært ved at berenge AC . Ved ikke hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. januar 2011 af ajasper (Slettet)

 Kan du se, hvad de to kateter er?


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

AC er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateter 1000m og x. Brug Pythagoras på denne trekant.
 


Svar #19
06. januar 2011 af Gomar (Slettet)

c=√(a^2+b^2)

c=√(1000^2+x^2)

c=1000


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det sidste skridt er ikke rigtigt. c = √(10002 + x2) er korrekt.
Du kan genkende dette udtryk i udtrykket for U(x) .


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.