Matematik

arh hvor er fejlen...!

06. januar 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder med en trekantsopgave hvor jeg skal finde arealet af en vilkårlig trekant ABC. 

jeg kender siderne:

a = 2,95 og b = 4,63 og c = 2,9 

jeg deler trekanten - så der nu er en lille trekant (se figur) ABD

Da jeg skal finde arealet skal jeg jo finde højden - altså a i trekant ABD

dette har jeg brugt cosinus relationen til - men jeg får a til 3,19 ! hvilket ikke kan passe da jo så er større end siden b, der i figuren er større end a. 

nogle der kan udregne det og se hvad jeg har lavet af fejl? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

   Herons formel
                                  T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))            s = (a+b+c)/2

        s = 5,24
        s-a = 2,29
        s-b = 0,61
        s-c = 2,34


Svar #2
06. januar 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej nej nej ikke så avanceret. 

der kan blot bruges cosinus relationen - har løst opgaven. 

men synes ikke det passer. 

hvad får du a til i trekant ABD?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske du skulle skrive din anvendte cosinusrelation - med udregninger, så vi kan hjælpe dig med at finde fejlen.


Svar #4
06. januar 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg fandt fejlen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2011 af mathon

#1 fortsat

   Herons formel
                                  T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))            s = (a+b+c)/2

        s = 5,24
        s-a = 2,29
        s-b = 0,61
        s-c = 2,34

                                  T2 = 5,24·2,29·0,61·2,34 = 17,1282

                                  T = 17,12820,5  = 4,13863


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2011 af keg (Slettet)

Man kan også bruge:

T=(1/2)absinC efter først at have fundet vinkel C ved cos relationen


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2011 af mathon

             T = (1/2)ab·sin(C) = (1/4)·√((a+b)2 - c2)·(c2 - (a-b)2)


Skriv et svar til: arh hvor er fejlen...!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.