Matematik
Fejl i mat.opgave?
29. april 2005 af
Export (Slettet)
Hejsa.
Spørgsmål (c) og (d) på http://www.imf.au.dk/kurser/matanalyse2/F05/ugesedler/us5.pdf.
Måske er det bare mig, der er lidt for stiv lige nu, men hvis jeg integrerer
-log(1-x),
så får jeg
(1-x)*log(1-x)+x-1
og ikke
(1-x)*log(1-x)+x,
som det skal give ifølge opgaveformuleringen.
Har jeg lavet en fejl, eller er der en fejl i opgaveformuleringen?
Spørgsmål (c) og (d) på http://www.imf.au.dk/kurser/matanalyse2/F05/ugesedler/us5.pdf.
Måske er det bare mig, der er lidt for stiv lige nu, men hvis jeg integrerer
-log(1-x),
så får jeg
(1-x)*log(1-x)+x-1
og ikke
(1-x)*log(1-x)+x,
som det skal give ifølge opgaveformuleringen.
Har jeg lavet en fejl, eller er der en fejl i opgaveformuleringen?
Svar #2
29. april 2005 af Duffy
Der er hverken fejl i opgaven ejheller har du lavet en fejl.
For
d[(1-x)*log(1-x)+x-1 ]/dx = -log(1-x),
Det du gør er at du integrerer på
-log(1-x) og får
(1-x)*log(1-x)+x-1
hvilket også er rigtigt.
For hvis f'(x) = -log(1-x)
vil Sf'(x)dx = f(x) + k ,
... i dit tilfælde er k=1.
Duffy
For
d[(1-x)*log(1-x)+x-1 ]/dx = -log(1-x),
Det du gør er at du integrerer på
-log(1-x) og får
(1-x)*log(1-x)+x-1
hvilket også er rigtigt.
For hvis f'(x) = -log(1-x)
vil Sf'(x)dx = f(x) + k ,
... i dit tilfælde er k=1.
Duffy
Svar #3
29. april 2005 af Export (Slettet)
Øhhh ... jeg har jo givet f', og den skal jeg så integrere -- der står da ikke noget om konstanten -1 i opgaven.
Svar #5
04. maj 2005 af Export (Slettet)
Nu er jeg så i tvivl igen: I afleveringsopgaven på
http://www.imf.au.dk/kurser/matanalyse2/F05/ugesedler/us6.pdf
skal man da ikke enten summe fra n=0 eller ikke have leddet med z med på den anden side af lighedstegnet?
http://www.imf.au.dk/kurser/matanalyse2/F05/ugesedler/us6.pdf
skal man da ikke enten summe fra n=0 eller ikke have leddet med z med på den anden side af lighedstegnet?
Skriv et svar til: Fejl i mat.opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
