Matematik

Nogen som vil hjælpe mig?

06. januar 2011 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej..

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan jeg regner dette?

Opgave 4: En ret linie går gennem punkterne (6,8) og (-2,-4)

a) Beregn liniens ligning. 

b) Beregn y når x=3

c) Beregn x nå ry=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af Booklover (Slettet)

Du har to koordinatpunkter - altså (6,8) og (-2,-4) og får at vide at du har med en ret linje at gøre (lineær sammenhæng, dvs. y = ax + b, hvor a = hældningskoefficienten og b = skæring med y-aksen). Så skal du altså bruge formlen for først a (a = (x2-x1)/(y2-y1) - hvor x og y er koordinatsættene). Herefter kan du så finde b. Så har du fundet linjens ligning. Dernæst kan du så i linjens ligning proppe 3 ind på x's plads i den fundne ligning og på den måde finde y. Og du kan også proppe 0 ind på y's plads i den fundne ligning og dernæst isolere og dermed beregne x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Når du har fundet a (se #1), indsætter du et af punkterne som (xo,yo) i ligningen

y = a * (x-xo) + yo

hvorved du får den søgte ligning for din linie.


Skriv et svar til: Nogen som vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.