Matematik

Diffirentiering

07. januar 2011 af Jeame (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej er der nogen der kan hjælpe mig??

Jeg har en funktion hvor jeg skal angive f´(x)

f´(x)= x∧6+3x∧5-x+6

Det her er hvad jeg har ind til videre

f(x)=X∧a og den afledede er f´(x)=ax∧a-1

så har jeg diffirentieret ledvis så

x∧6 = 6x∧6-1

3x∧5= 3*2*x∧5-1

-X= -x∧a= -x∧0 = -1

så hvordan får jeg diffirentieret det sidste led som er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Skal den første ligning forstås som f(x) ?

Første led er rigtigt. Men hvordan får du andet led til 3*2*x4? Det bør give 15*x4.

Det sidste led forsvinder bare, når du differentierer.


Svar #2
07. januar 2011 af Jeame (Slettet)

 kan godt være jeg spørger meget dumt men hvordan forsvinder sidste led bare??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2011 af mathon

      en konstant differentieret giver altid 0


Svar #4
07. januar 2011 af Jeame (Slettet)

 så forstår jeg det rigtig hvis alle tal der ikke er opløftet eller står x bag ved giver altid nul??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2011 af mathon

                 k = k·1 = k·x0

                 (k) ' = k·0·x-1 = 0


Svar #6
07. januar 2011 af Jeame (Slettet)

 sorry men er der ikke noget mere forklaring til det for jeg forstår det bare ikke :-(


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

x^6 --> 6x^5
3x^5 --> 15x^4
-x --> -1
6 --> 0

Altså: 6x^5+15x^4-1


Skriv et svar til: Diffirentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.