Fysik

snorbølger

07. januar 2011 af Samgo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. Hvordan finder jeg snorbølgens hastighed, hvis jeg kender:

- antallet af knudepunkter

- snorens vægt og længde

- antal bølger

+ hvordan finder man bølgelængde (lamda) og snorspændingen i g/m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Hvis du har en snor der er fastspændt i begge ender og med n buge, kan du bestemme lambda som

lambda = 2*L/n 

hvor L = snorens længde

Hvis snoren er udspændt over en trisse i den ene ende er snorspændingen F = M*g hvor M = loddets masse i kg der bruges til at holde snoren spændt.

Hastigheden v er herefter givet som v=(F/my)^0.5 hvor my = m/L hvor m er snorens masse og L er snorens længde


Skriv et svar til: snorbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.