Matematik

matematisk problem

08. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bevis for at 2=1


a=b

a^2=ab

a^2+a^2=ab+a^2

2a^2-2ab=ab+a^2-2ab

2(a^2-ab)=a^2-2ab

(2(a^2-ab))/(a^2-ab)=(a^2-ab)/(a^2-ab)

i opgaven skal jeg finde ud af hvad det var der gik galt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af peter lind

Du dividerer til sidst med 0 idet for a=b er a2-ab = a2-a2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2011 af AskTheAfghan

Hvad er det, du skal finde ud af, der gik galt? Det hele ser fine ud.

(2(a^2-ab))/(a^2-ab)=(a^2-ab)/(a^2-ab) <=>

(2*(a^2-ab))/(a^2-ab)=(a^2-ab)/(a^2-ab) <=>

(2*(1)=(1) <=>

2=1

#1

Man skal altså ikke dividere med 0, ellers giver det ∞ som resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af peter lind

#2 Det der går galt er, at der divideres med 0. Du ser det bare ikke fordi det er skjult i nogle variable. Sagt med andre ord. Du kan kun foretage divisionen såfremt a≠0 og a≠b og udgangspunktet er at a=b


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2011 af AskTheAfghan

#3 Aight - tak for rettelsen :)


Skriv et svar til: matematisk problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.