Matematik

Hjælp!

08. januar 2011 af Super8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har funktionen: f(x)= -2*x^2+5*x+7 og skal ved håndkraft finde differentialkvotienten f'(x) af funktionen og herefter bestemme f'(4). Hvordan vil du gøre dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

-2*2x+5 Ved brugen af reglen:

f(x)= axn    |   f'(x) = a*n*x(n-1)

-2*2*4+5 = -11


Svar #2
08. januar 2011 af Super8 (Slettet)

 Så det kan ikke passe at jeg får det til 5-4*x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Det er jo det samme som:

-2*2x+5=-4x+5 som er det samme som 5-4x ;-)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.