Matematik

HJælp det haster...plzzzzz hjælp mig!!!

08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal gøre rede for f har to vandrette tangenter f(x)=0,5x^2-5,5x+6•In(x)+8 hvor x>0
 

Jeg vil gerne definer funktionen og løse ligningen, men hvis jeg definer får jeg:

definer:f(x)=0,5x^2-5,5x+6•In(x)+8
f^' (x)=6•?/?x (In(x) )+x-5,5

og når jeg sætter den er lig 0, vil den ikke løse ligninge
6•?/?x (In(x) )+x-5,5=0
 

HJÆLPPP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find først f'(x) og løs så ligningen f'(x) = 0.

f(x) = (1/2)x2 - (11/2)x + 6·ln(x) + 8 ⇒ f'(x) = x -(11/2) + 6/x

Ligningen f'(x) = 0 kan så omskrives til en 2.-gradsligning, der kan løses.


Skriv et svar til: HJælp det haster...plzzzzz hjælp mig!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.