Matematik

Retvinklede trekanter.

08. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Endnu engang må jeg spørge om hjælp, og gerne en forklaring, ikke den vildeste. 

Opg lyder: 

Bestem Ishavskatedralens højde |BH|

Information: 

Vinkel A og C er 67 gr. 

Vinkel H er 90 gr

a = 38 m

c = 38 m 

Cecilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Og vi skal så gætte os til, hvordan de punkter er placeret i forhold til hinanden? Er der tale om en ligebenet trekant ABC, hvor B er toppunktet og BH er højden ? Så er trekant ABH en retvinklet trekant, med c som hypotenuse, og vinkel A er 67º. Den søgte højde BH er så den katete, der ligger over for vinkel A.


Svar #2
08. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet)

 Undskyld, min fejl. 

B er toppunkt, BH er højden, og ja og ja!

Kan du hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, læs fremgangsmåden i #1.


Svar #4
08. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet)

 Andersen, du bliver sgu nød til at skære det ud i pap..


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her er svaret i #1 :

"Så er trekant ABH en retvinklet trekant, med c som hypotenuse, og vinkel A er 67º. Den søgte højde BH er så den katete, der ligger over for vinkel A."

Jeg går ud fra, at du kender til definitionerne af sinus og cosinus i en retvinklet trekant:

sin(A) = |BH| / c , så

|BH| = c·sin(A) = 38m·sin(67º)


Svar #6
08. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet)

 Ah, si. 

Havde lige overset noget tekst. Af hjertet tak. God aften. 


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.